2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

Eurovizija ir žuvies kotletukai su padažu

Žiūrim nacionalinę Eurovizijos atranką. Žiūrovų balsavimo rezultatai stebina. Bent jau kol kas. Ir dar niekaip nesuprantu, kam toje studijoje sėdi ta komisija. Pirmiausia, kokia proga jie ten visus atlikėjus bekomentuodami sveikina? "Labai gerai padainavote, sveikinu". Su Naujais metais! - taip ir norisi pridėti. :))

Be to, sėdi tie diedai ir Čivilytė ir kalba apie dainavimo unisonu švarumą, dainų ritmiką, žodžių prasmę ir pan. Turi jie savo galvose kažkokį neaiškų "Eurovizinės dainos" standartą, pagal kurį bando išrinkti laimėtoją. O kas nugali Eurovizijoje taip ir lieka neaišku - vienais metais laimi lyriška daina, kitais metais - monstrai, trečiais metais - kokie artistai su krūva būgnų. Tai kad mūsų komisija su chorvedžiais ir operos solistais gali ir toliau svaigti apie kažkokius neregėtus, negirdėtus standartus ir, aišku, jų manymu, išsiųsti į Baku geriausią atlikėją.

Bet tiek to, užtenka mano pabumbėjimų. Aš, kaip sena repo mėgėja (žinojot, kad man patinka 50cent?), balsuoju už Vytautą Matuzą. Nusiųskim į Euroviziją ką nors neįprasto, o ne šabloniškas popsines dainas.


O dabar apie maistą. Šiandien ant mūsų stalo žuvies kotletukai su padažu.

Sudėtis:
800 g šaldytos tilapijos filė
1 kiaušinis
2 skiltelės česnako
Pusė svogūno
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
Druska, pipirai, malta džiovinta paprika, kuminas (indiški kmynai)
3-4 šaukštai grietinės
Aliejaus

Paruošimas:
Į virtuvinį kombainą sudėti česnako skilteles, svogūną, žuvį, prieskonius ir viską sumalti iki vientisos masės. Aišku, galima sumalti ir paliekant nedidelius gabalėlius žuvies - viskas priklauso nuo skonio.
Į žuvies faršą įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius ir gerai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir į jį sudėti suformuotus žuvies kotletukus. Trumpai apkepinti iš abiejų pusių. Tada į keptuvę įpilti maždaug stiklinę vandens ir, uždengus keptuvę, kotletukus patroškinti apie 5-7 minutes. Galiausiai, sudėti grietinę, įberti prieskonių, druskos, gerai išmaišyti ir leisti dar šiek tiek paburbuliuoti.
Kotletukus patiekti su norimu garnyru. Aišku, geriausiai prie žuvies tinka daržovės (tik ne bulvės), kad ir paprasčiausi pomidorai su svogūnais ir grietine. Paprasta, greita ir skanu. Gero apetito!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą