2012 m. birželio 5 d., antradienis

Tėvo dienos pietų meniu ir tortas iš keptuvės

Šiek tiek pavėluotai dalinuosi Tėvo dienos pietų meniu. Šį kartą šventinius pietus ruošiau aš. Su mažu vaiku (ypač tuo, kuris dažnai miegoti eina tik 22-23 valandą, o dieną būna pakankamai judrus ir aktyvus) ne itin lengva suruošti pietus iš kelių patiekalų, todėl kai kuriuos paruošiamuosius darbus atlikau iš vakaro. Be to, pietaujančių buvo tik 5 suaugę žmonės ir vienas ropojantis vaikas, tad ir patiekalų negaminau labai daug.

Patiekalai gana įprasti ir apie daugelį iš jų jau esu rašiusi - daug neeksperimentavau. 

Užkandžiai
Saulėgrąžų paštetas (tas pats pusiau žaliavalgiškas, apie kurį jau esu rašiusi)
Tortilijos su žuvimi

Sriuba
Charčio (tik visiškai neaštri, nes ir vaikas šią sriubą gerai valgo)

Karštas patiekalas
Vištiena užkepta su daržovėmis
Grikių blynai
Pomidorų, avokadų, svogūnų salotos su grietine

Desertas
Napoleonas, keptas keptuvėje, su grietinėle ir persikais


Apie Napoleoną, keptą keptuvėje, jau taip pat esu rašiusi. Lakštams paruošti naudojau tik grietinę, cukrų, kepimo miltelius ir miltus (kondensuoto pieno nenaudojau). Iš tokio kiekio produktų išėjo 7 lakštai, kuriuos gana greitai iškepiau keptuvėje. Tiesa, reikia pastebėti, kad kai keptuvė labai įkaista, ir joje užsilieka miltų, jie pradeda degti. Todėl kepti reikia atidžiai ir prieš dedant tešlą į keptuvę, būtų gerai truputį nupurtyti miltų perteklių.
Šį kartą norėjau torto su kokiu riebesniu kremu, todėl lakštus sutepiau ne plikytu kremu, o plakta grietinėle. Vienam sluoksniui naudojau trintus konservuotus persikus, dar vienam - grietinėlę su persikų gabalėliais.
Tiesa, tortą grietinėle sutepiau tik likus keletui valandų iki pietų, bet ir to pakako, kad tortas būtų drėgnas ir sodrus. Kartais nesinori minkyti ar kočioti tešlos tortams, todėl renkuosi kokius biskvitinius pagrindus, bet patikėkit, kai susiruošiu minkyti ir kočioti, šito torto negaliu atsivalgyti.


Tokie buvo mūsų pietūs. Sotūs ir skanūs (bent jau man tai tikrai). :)

2 komentarai:

  1. Labai skanus ir tikrai sotus pietus, net nesinorėjo vakarienės. Ir dar Ala paragavo to skanaus torto, jai labai patiko, tik mažai buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu va, reikėjo man jūsų neklausyti ir daugiau įdėti. :)

    AtsakytiPanaikinti