2012 m. birželio 1 d., penktadienis

Mažylio receptai

Ta proga, kad šiandien vaikų gynimo diena, pasidalinsiu savo mažylio receptais. Jau šio mėnesio pabaigoje švęsim pirmąjį mūsų mažiuko gimtadienį, tad jis jau puikiai įsisukęs į suaugusiųjų lėkštes ir maistas iš mūsų lėkščių jį gerokai labiau vilioja nei kokios košės. Jis su mielu noru kramto grikių blynus, valgo visokias trintas sriubas, niekada neatsisako atsikąsti kokio pyrago ar šviežios duonos su sviestu ir t.t. Žinoma, savo maiste teko gerokai sumažinti prieskonių kiekį, atsisakyti aštrių padažų, net charčio sriubą verdu nebe aštrią. Bet yra keli patiekalai, kuriuos ruošiu specialiai vaikui (o kartais ir patys pavalgom tokio vaikiško maisto) ir kurių jis niekada neatsisako.

Avokadų - bananų tyrelė
Pusė gerai prinokusio avokado sutrinu su bananu. Įspaudžiu lašiuką citrinos sulčių, kad masė nepajuoduotų. Jei labai tiršta, galima įpilti lašiuką vandens.
Tokią tyrę labai skanu ir patiems suvalgyti. Be to, tai ir pakankamai kaloringa, sotu ir naudinga organizmui.Ir galiausiai, viename žurnale perskaičiau, kad tokia tyrė yra puiki kaukė plaukams. :)

Obuolių - džiovintų slyvų tyrelė
Obuolį sutrinu su kelias valandas vandenyje mirkytomis džiovintomis slyvomis. Mums užtenka 4 džiovintų slyvų ir vieno obuolio. 

Jogurtas su džiovintomis slyvomis
Natūralų jogurtą be priedų sumaišau su keliomis džiovintomis ir šiek tiek pamirkytomis vandenyje slyvomis, įberiu šiek tiek nerafinuoto cukranendrių cukraus.
Beje, džiovintas slyvas galima pakeisti džiovintomis datulėmis, razinomis, abrikosais. Aš visus šiuos džiovintus vaisius šiek tiek išmirkau vandenyje. [P.S. Perku tik ekologiškus džiovintus vaisius, nes jų kokybė gerokai skiriasi nuo paprastų. Vien tik palyginkite ekologiškus džiovintus abrikosus ir paprastus - skonis, kvapas ir spalva skiriasi kaip diena ir naktis!!!]

Trinti barščiai
Į puodą įmetu supjaustytą bulvę, pusę burokėlio, saliero kotą, apie trečdalį morkos. Verdu, kol daržovės suminkštėja. Įberiu kruopelytę druskos. Visas daržoves sutrinu virtuviniu trintuvu, paskaninu lašiuku grietinės.

Makaronai su daržovėm
Į puodą įmetu apie trečdalį plonais skridinukais pjaustytos morkos ir pjaustytą saliero kotą. Paverdu kelias minutes ir įberiu gerą saują makaronų (plonučių vermišelių) ir įdedu pusę didelio nulupto pomidoro. Tokie makaronai verda labai greitai, todėl pamaišau, ištraukiu vos apvirusį pomidorą, palaukiu, kol makaronai visai suminkštėja ir puodą nuimu nuo ugnies. Nusunkiu vandenį, įdedu pomidorą ir truputį patrinu virtuviniu trintuvu. Dėl skonio įberiu kruopelytę druskos, pabarstau džiovintomis petražolėmis.
Šitą patiekalą, kokio dydžio bebūtų porcija, mažylis suvalgo visą. :)

Varškė su razinomis
300 ml pieno pilu į puodą, įspaudžiu šaukštą citrinos sulčių ir statau ant ugnies. Kai pienas užverda, jį sutraukia, todėl pamaišau ir nupilu pasukas per sietelį, kuriame lieka puikiausia varškė. Atvėsusią varškę sumaišau su kelias valandas vandenyje mirkytomis razinomis.

Šį kartą tiek receptukų. Skanaus vaikučiams ir mamytėms! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą