2012 m. liepos 14 d., šeštadienis

Lietuvos tinklaraštininkų susitikimas BlogOut


Kas mane sekat Facebook'e, tas jau turbūt žinot, kad penktadienį lankiausi Lietuvos tinklaraštininkų susitikime "Blogout". Man, kaip pradedančiai tinklaraštininkei, šiame susitikime buvo įdomu išgirsti patyrusių blog'ų autorių pranešimus apie nuomonės reiškimo laisvę, apie tinklaraščių vertės kūrimą ir pan. Pasirodo, yra žmonių, kurie iš tiesų pragyvena iš savo rašomų blog'ų. Tik viena smulkmena, kad rašyti reikėtų angliškai, o ne viena seniausių pasaulio kalbų - lietuvių.

Kaip žmogus, šiek tiek susijęs su komunikacija, daug tikėjausi iš pranešimo apie socialinės ir tradicinės žiniasklaidos konkurenciją, bet šiek tiek tuo pranešimu nusivyliau. O gal mano lūkesčiai buvo per dideli?

Tiesa, ir nelabai supratau, kuo su blog'ais buvo susijęs Džiugo Paršonio pranešimas. Šiaip buvo įdomu pasiklausyti visokių išvedžiojimų apie tai, kad nereikėtų ištisus vakarus žiūrėti televizoriaus, o geriau šį laiką skirti sau, bet gal kažkur kokia paslėpta mintis apie blog'us ir buvo - tik aš tos minties po gausybe informacijos neradau.

Be to, reikia pagirti organizatorius už puikų renginio vietos parinkimą ir patį renginio organizavimą. Tiesą sakant, esu ta, kuriai per savo ankstesnę profesinę veiklą teko suorganizuoti turbūt daugiau nei 100 renginių, tad šis pasisėdėjimas "Klaipėdos" viešbučio panoraminėje salėje sukėlė ir šiokią tokią nostalgiją. Bet kita vertus, atsipūčiau, kad nebetenka bastytis po visą Lietuvą su dalomosios medžiagos dėžėmis ir renginių dalyvių registracijos lapais. :) Nukrypau nuo temos konkrečiai....

Taigi apie blogger'ius aš čia.

Apibendrinant galiu pasakyti, kad kiti Lietuvos blogger'iai tokie pat eiliniai piliečiai: gal kiek uždari, susikaupę, bet turbūt taip ir turi būti - visi savo mintimis dalinasi interneto erdvėje. Tikiuosi, kad Lietuvoje aktyvių tinklaraštininkų ateityje bus daugiau nei 30, jie nebūtinai visi rašys apie IT, ir tokie susitikimai bus masiškesni. :)

1 komentaras:

  1. Smagu visai buvo - ir gyvai ranką paspausti, save parodyti, į kitus pasižiūrėt ;)

    AtsakytiPanaikinti