2012 m. liepos 23 d., pirmadienis

Morkų pyragas

Anksčiau į visokius pyragus su morkom, cukinijom, burokėliais ir kitom daržovėm žiūrėjau atsargiai - nelabai man derinosi daržovės desertuose. Ir dabar negaliu sakyti, kad jau viską išbandžiau, bet prieš kelias dienas iškeptas morkų pyragas pranoko visus lūkesčius. Jis tiesiog tirpo burnoje - toks purus, lengvas, bet kartu ir gana sotus.


Sudėtis:
150 g margarino
2-3 valg. šaukštai aliejaus
1/3 stiklinės cukraus
1 labai kupinas valg. šaukštas rudojo drėgnojo cukraus "Farinas"
2 valg. šaukštai dirbtinio medaus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
2 nedidelės morkos
3 kiaušiniai
Vanilinis cukrus
3-4 valg. šaukštai kvietinių miltų
Glajui:
2-3 valg. šaukštai cukraus pudros
Pusės citrinos sultys

Paruošimas:
Margariną ištirpinti, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Kai margarinas su cukrum šiek tiek atvės, įmušti po vieną kiaušinius ir išmaišyti. Suberti kepimo miltelius, įpilti aliejų ir dar kartą išmaišyti. Morkas nuskusti ir smulkiai sutarkuoti (aš tarkuoju per tokią smulkią burokinę tarką - vidutinė tarp burokinės ir visai smulkios, per kurią trinamos bulvės cepelinams). Tarkuotas morkas mesti į tešlą. Po to suberti miltus ir gerai viską išmaišyti. Masė turi būti labai tirštos grietinės konsistencijos. Tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (vis žiūrėkite, kaip kepa, ir tikrinkite su mediniu pagaliuku. Tik jokiu būdu pirmąsias 15 min. kepimo neatidarinėkite orkaitės).
Kai pyragas iškepa, išimkite į lėkštę ir jam truputį atvėsus, užpilkite glajų, pagamintą iš cukraus pudros ir citrinos sulčių.
Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir ... skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą