2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su tunu

Sluoksniuota tešla yra tikras gėris. Man ji patinka, nes gaminti su ja paprasta, o rezultatas visada geras. Pati sluoksniuotos tešlos minkyti dar nesu bandžiusi. Nežinau, ar kada ryšiuosi tą daryti, nes viskas atrodo užtrunka labai ilgai ir tas šimto kartų kočiojimas nelabai vilioja. Todėl sluoksniuotą tešlą (dažniausiai mielinę) perku parduotuvėje. Žinoma, turbūt savo pagaminta tešla būtų visai kitokia - juk ten kočiojant dėčiau tikro sviesto, o ne margarino, kaip daro tie tešlos gamintojai. Bet kol kas sluoksniuotos tešlos gaminimas namie atidedamas geresniems laikams (kai turėsiu daugiau laisvo laiko).

Jau esu rašiusi apie beveik kibinus, pyragėlius su kopūstais, tortą, pyragą su obuoliais, pagamintus iš sluoksniuotos tešlos. O šį kartą dalinuosi pyragėlių su tunu receptu. Šie pyragėliai vaiko gimtadienyje buvo lyg maži plaustai su burėmis. Taip papuošti visiškai lengva - į pyragėlį reikia įsmeigti medinį pagaliuką, o ant jo burę suformuoti iš popierinio trikampio.


Sudėtis:
2 morkos
Svogūnas
1 skiltelė česnako
Skardinė tuno aliejuje
Sauja smulkintų krapų
Pakuotė sluoksniuotos mielinės tešlos
Druska, pipirai
Kiaušinis aptepimui

Paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus. Kai svogūnai taps skaidrūs, įmesti stambiai tarkuotas morkas, įberti druskos, pipirų. Daržoves pakepinti, kol taps beveik minkštos. Tada nuimti nuo ugnies, įspausti česnako skiltelę, sumesti smulkiai kapotus krapus, tuną ir gerai išmaišyti. Įdaras paruoštas.
Tešlą atšildyti, supjaustyti stačiakampiais. Ant jų dėti šiek tiek įdaro, patepti tešlos kraštus plaktu kiaušiniu ir sulipdyti. Pyragėlio viršų taip pat aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti į kepimo skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą