2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Cukinijų - bulvių blynai

Et, rodos vasara niekada neateis. O gal ji jau praėjo?.. Su kolegom prisiminėm juokelį, kad lietuviai devynis mėnesius laukia vasaros, o po to tris mėnesius - gero oro. Taip ir yra. Įpusėjo antrasis vasaros mėnuo, o aš net nespėjau visų savo turimų rūbų, trumpom rankovėm, iš spintos užkaborių išsitraukti. O kai už lango apsiniaukę ir lyja, tai norisi tik įsisupti į antklodę ir nelipti iš lovos.

Bet ką aš čia taip liūdnai. Iš tikrųjų tai noriu pasakyti, kad labai džiaugiuosi bent tuo, kad turgus lūžta nuo įvairiausių vaisių, uogų ir daržovių. Vis vaikštom ir ieškom tų tikrųjų ūkininkų, kurie patys augina daržoves, nepila per daug trąšų (ar net augina ekologiškai ir pateikia tą patvirtinančius pažymėjimus), maloniai bendrauja ir siūlo šviežias daržoves bei vaisius. Oi, kiek galima visko tuose turgeliuose prisižiūrėti... Pilna tokių, kurie tik apsimeta ūkininkais ir kalba tai, ką tu nori girdėti. Bet iš tiesų matai, kad vieną savaitę jie parduoda daržoves su užrašais "Lenkija", o kitą savaitę tos pačios daržovės jau tampa jų pačių augintomis. Todėl labai svarbu įžvelgti ir tai, kas slypi už žodžių - bendrauti ir, žinoma, ragauti.

Beje, vakar nusipirkau tikrų lietuviškų trešnių. Aš šias uogas labai mėgstu, bet tos didelės tamsiai raudonos uogos iš Lenkijos ar Vengrijos yra be jokio skonio. O vakar netyčia užtikau ūkininką, visą įdegusį, besišypsantį, kuris pasakojo apie savo ekologinį ūkį ir siūlė atvažiuoti patiems prisiskinti trešnių. Na, pati gal nevažiuosiu skinti, bet tos jo nuskintos uogos pasakiškos. Tikros. Saldžios. Skanumėlis.

Jokio recepto iš trešnių nepasiūlysiu, nes jos ir be jokio "pagerinimo" gerai į pilvą lenda. Todėl šiandien siūlau receptuką su cukinijomis ir šviežiomis bulvėmis.

Sudėtis:
Cukinija
3-4 bulvės
1 kiaušinis
Pora šaukštų miltų
Druska, pipirai
Sauja svogūnų laiškų
Aliejaus kepimui
Padažui:
Pora agurkų
Česnako skiltelė
Pundelis krapų
200 ml natūralaus jogurto be priedų

Paruošimas:
Cukiniją ir bulves nuskusti, sutarkuoti burokine tarka. Įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais ir suberti miltus bei susmulkintus svogūnų laiškus. Gerai išmaišyti ir blynus kepti keptuvėje ant aliejaus.
Blynus galima pateikti su jogurtiniu padažu. Jam stambiai sutarkuoti porą agurkų, įberti susmulkintus krapus, įspausti česnako skiltelę, pagardinti druska, pipirais ir sumaišyti viską su natūraliu jogurtu be priedų.
Be to, skanu į lėkštę prisidėti salotų (rukola ar kaip jos ten lietuviškai vadinamos). Skanaus!

1 komentaras:

  1. Labai skanūs blynai, ir be padažo skanu. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti