2012 m. liepos 10 d., antradienis

Panna Cotta su trintomis braškėmis

Panna Cotta... Anksčiau man šis pavadinimas skambėjo labai gražiai ir atrodė, kad šį desertą pagaminti bus be galo sudėtinga. O iš tikrųjų viskas taip paprasta, kad kai norisi ko nors saldaus, o nesinori per daug kuistis virtuvėje, griebiuosi gaminti būtent Panna Cotta. Sako, kad itališkai šis pavadinimas reiškia kaitintą (virtą) grietinėlę, bet esu girdėjusi, kad norintiems maitintis ne taip kaloringai, siūlomas variantas ne iš grietinėlės, o iš neriebaus pieno.

Ir žinoma, šis desertas braškių sezonu negali būti be trintų braškių. Vanile kvepiantis grietinėlės desertas su braškėmis .... mmmm....

Tiesa, esu bandžiusi patiekti šitą gėrį ir su trintais persikais, trintomis vyšniomis, bet... braškės ir grietinėlė - vienareikšmiškai yra geriausios draugės.



Sudėtis:
200 ml riebios grietinėlės
200 ml pieno
Keli valg. šaukštai cukraus
Vanilės ekstraktas (aišku, geriausia tikra vanilė...)
Kupinas valg. šaukštas želatinos
Braškės

Paruošimas:
Želatiną užpilti trupučiu vandens ir palikti išbrinkti.
Į prikaistuvį supilti grietinėlę ir pieną, suberti cukrų ir kaitinti iki tol, kol taps labai karšta, bet neužvirs. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol visiškai ištirps. Pakaitintą želatiną supilti į pieno ir grietinėlės puodą, gerai išmaišyti. Supilstyti į formeles, stiklinėles ar taures, atvėsinti, o vėliau dėti į šaldytuvą keletui valandų. Kai sustings, patiekti su trintomis braškėmis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą