2012 m. vasario 7 d., antradienis

Ryžių dribsnių apkepas su svogūnais ir paprikų - pomidorų padažas

Kaip žinia, ant Facebook'o gali rasti visokio gėrio - įdomių minčių, skanių patiekalų idėjų. Taip nutiko ir šį kartą. Skaitinėjau, kas naujo, ir užtikau Gaminunamie.lt profilyje paminėtą pyragą su svogūnais. Aš, žinoma, tą idėją pakoregavau pagal save ir išėjo neblogas rezultatas - ryžių dribsnių apkepas su svogūnais ir paprikų-pomidorų padažu.


Sudėtis:
Stiklinė ryžių dribsnių
1,5 stiklinės vandens
1 valg. šaukštas majonezo
3 svogūnai
10-15 alyvuogių (aš naudojau žalias alyvuoges, nors, jei mėgstate, galite naudoti ir juodąsias)
Pora saujų migdolų drožlių
Druska, pipirai, džiovintų žolelių mišinys ryžiams
Aliejaus

Paruošimas:
Nedideliame puode užvirinti vandenį ir į jį suberti ryžių dribsnius. Pagardinti druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Pavirti porą minučių, nuimti nuo ugnies ir, uždengus dangčiu, palaikyti 5 minutes, kol išbrinks. Ryžių dribsniai turi būti kaip labai tiršta, netgi šiek tiek kietoka košė.
Tuo metu svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti juos keptuvėje su šlakeliu aliejaus.Svogūnai turi vos vos apkepti ir likti dar kietoki.
Išbrinkusius ryžių dribsnius dėti į kepimo indą, išteptą riebalais. Šaukštu ar rankomis ryžius šiek tiek paspausti, kad jie sudarytų tvirtą apkepo pagrindą. Ryžius patepti šaukštu majonezo ir ant viršaus sudėti apkepintus svogūnus. Ant jų dėti per pusę perpjautas alyvuoges ir gausiai pabarstyti migdolų drožlėmis. Apkepą kišti į įkaitintą orkaitę 10-15 minučių. Patiekti su padažu, pavyzdžiui, pomidorų-paprikų.


Padažui reikės:
2 raudonos paprikos
Pusė čili pipiro (jei nemėgstate aštriai, galite jo ir nedėti)
Maža skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse
1 arb. šaukštelis acto
1 arb. šaukštelis cukraus
2 skiltelės česnako
Druskos, pipirų
Aliejaus

Paruošimas:
Paprikas susmulkinti ir apkepinti keptuvėje kartu su čili pipiru. Pagardinti druska, pipirais. Kai paprikos gerai iškepa, sudėti pomidorus su visomis sultimis. Įberti cukrų, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Ragauti ir pagal skonį pridėti druskos ar acto (žinoma, jei trūksta). Daržoves dar kelias minutes patroškinti. Galiausiai, visą keptuvės turinį sutrinti virtuviniu trintuvu, įspausti česnako skilteles ir išmaišyti. Galima pagardinti džiovintomis ar šviežiomis petražolėmis. Skanaus!
Beje, padažas tinka ne tik prie šio patiekalo. Juo puikiausiai pagardinsite mėsos ar bulvių patiekalus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą