2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Sesers receptas: pyragas "Magdė"

Vėl pasikapsčiau po mūsų receptų knygos ruošimo archyvą ir šį kartą dalinuosi sesers receptu, kaip pasigaminti iš vaikystės žinomą pyragą "Magdė". Jis gerokai skanesnis nei pirktinis. Aš pati jo kepti nebandžiau - ragavau tik sesės gamintą. Man patiko labai. Kokia proga būtinai ir aš išbandysiu šį receptą.

Sudėtis:
Pagrindui:
100 g sviesto
1 kiaušinis
90 g cukraus
1 a.š.kepimo miltelių
1-1,5 stiklinės miltų
Kremui:
15 g želatinos
180 g cukraus
100 g vandens
140 g kiaušinių baltymų (3-4)
5 g citrinų rūgšties
100 g sviesto
190 g kondensuoto pieno su cukrumi
20 g kakavos

Paruošimas:
Pagrindui kambario temperatūros sviestą ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi, supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkyti minkštą tešlą, kad neliptų prie rankų, ir iškloti į riebalais išteptą skardą. Kepti 15-20 min. 175 C orkaitėje, kol gražiai pagels. Iškeptą pagrindą atvėsinti ir aptepti obuolių džemu.
Kremui želatiną užmerkti ir ištirpinti. Cukrų ir vandenį kaitinti tol, kol ims kilti burbuliukai. Tuo pačiu metu išplakti kiaušinių baltymus. Verdantį sirupą plona srovele supilti į baltymus. Plakti toliau, įberti citrinų rūgšties. Atskirame inde sumaišyti ištirpintą sviestą, kondensuotą pieną ir kakavą. Baltymų masei pravėsus, supilti sviesto, kondensuoto pieno ir kakavos mišinį. Pabaigoje supilti ištirpintą želatiną. Paruoštą kremą supilti į formą ant trapaus papločio. Šaldyti kelias valandas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą