2012 m. vasario 28 d., antradienis

Sesers receptas: Aluje troškinta šerniena

Kai kurie mano skaitytojai (turbūt patys žino kurie) sako, jog pasigenda mėsiškų patiekalų receptų. Tad kviečiuosi į pagalbą sesę - medžiotojo žmoną - ir dalinuosi jos receptu. 

Sudėtis:
500g šernienos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 morkos
1 poras
Pusė cukinijos
1 indelis konservuotų pomidorų savo sultyse
0,5 butelio alaus
druska, pipirai, miltai ir kiti prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir apkepti aliejuje kartu su smulkintu česnaku. Į troškintuvą sudėti kepintą svogūną ir česnaką. Šernieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apvolioti miltuose ir pakepti ant keptuvės, kol gražiai apskrus. Mėsą sudėti į troškintuvą, suberti supjaustytas morkas, porą, cukinijas, susmulkintus pomidorus, įpilti pomidorų sultis, alų(alus turi apsemti mėsą ir daržoves), suberti prieskonių, galima įmesti porą lauro lapelių ir įdėjus į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, kepti apie 1,5 val.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą