2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Grikių miltų kukuliai su džiovintomis slyvomis

Kaip žinia, mūsų šeima mėgsta grikius. Tad eksperimentuoju ir gaminu vis naujus patiekalus arba su pačiais grikiais, arba su iš jų pagamintais miltais. Tik reikia pažymėti, kad grikių miltai neturi glitimo, tad jei norėsite iš jų pagaminti blynus, kukulius ar dar kokį gaminį, reikėtų miltus maišyti su kvietiniais ar ruginiais miltais.

Šiandien siūlau patiekalą, kuris tiks ir Kūčių stalui, ir paprastai šeimos vakarienei. Žinoma, jei rinksitės šiuos kukulius Kūčių stalui, tai valgyti juos reikėtų ne su grietine, o gal su spanguolių padažu ar kokiomis trintomis uogomis.


Sudėtis (~16 kukulių):
Pusė stiklinės grikių miltų
Pusė stiklinės kvietinių miltų
1 kiaušinis
Pora šaukštų cukraus
4 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
Džiovintos slyvos

Paruošimas:
Iš grikių bei kvietinių miltų, kiaušinio, jogurto ir cukraus suminkyti tešlą. Ją palikti bent 10 minučių, kad miltai gerai išbrinktų. Iš tešlos formuoti blynelius, į jų vidų dėti po džiovintą slyvą ir susukti į rutuliuką.
Kukulius dėti į verdantį vandenį ir virti apie 10 minučių, skaičiuojant nuo to momento, kai jie iškyla į vandens paviršių.
Patiekti su grietine ar pasaldintu sviesto-grietinės padažu.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą