Obuolių sezonas įsibėgėjo, tad vis yra ir pyragų su jais mūsų namuose. Šį kartą siūlau kekso variaciją su varške.
Sudėtis:
150 g trintos varškės
150 g margarino
3 kiaušiniai
4 obuoliai
Stiklinė miltų
Nepilna stiklinė cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
Vanilinis cukrus
Paruošimas:
Varškę sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilti ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį margariną [arba sviestą], po vieną įmušti kiaušinius. Suberti kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Sudėti miltus ir gerai sumaišyti, kol masė taps tirštos grietinės konsistencijos.
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nedideliais gabalėliais. Obuolius įmaišyti į tešlą, supilti ją į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą