2012 m. sausis 12 d., ketvirtadienis

Lašišos tartaras

Tartaras kitaip vadinamas totorišku kepsniu (nors koks ten kepsnys, jei produktai valgomi žali, t.y. termiškai neapdoroti). Paprastai totoriškas kepsnys ruošiamas iš mėsos, bet, kaip žinia, mes mėsos beveik nevalgom, o jei ir valgom, tai tikrai nesiryžtam jos kramsnoti nevirtos ar nekeptos. Taigi mano tartaras buvo ruošiamas iš lašišos. Pirkau iškart sūdytą lašišą, nors turbūt būtų buvę gerokai skaniau, jei žuvį būčiau sūdžiusi pati - pirktinė dažnai persūdyta.


Sudėtis:
170 g silpnai sūdytos lašišos
10-12 alyvuogių
1 marinuotas agurkas
Pusės citrinos sultys

Paruošimas:
Lašišą, alyvuoges ir agurkėlį supjaustyti mažais kubeliais. Užspausti citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti. Palaikyti valandą ar dvi šaltai. Patiekti ant baltos duonos skrebučių. Tinka kaip užkandis prie baltojo vyno.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą