2012 m. sausio 20 d., penktadienis

Ryžių pomidorinė sriuba

Atsimenu tokią sriubą iš vaikystės. Vaikų darželyje ją valgydavau su juoda duona. Toks kažkoks nostalgiškas prisiminimas mane kamavo, kol prieš keletą metų pirmą kartą pabandžiau namie išsivirti tos pomidorų sriubos. Tą kartą sriuba (kaip man atrodo) pavyko, tad virti ją pradėjau gana dažnai, ir dabar ji jau tapo mano firmine. Dažnai ją verdu, kai pas mus atvažiuoja mano tėvai arba kai aš svečiuojuosi pas juos. Tėtis sako, kad vis padauginu pipirų, bet vis tiek ją mėgsta. :) O pipirų man niekad negaila.

Sudėtis:
1,5 saujos ryžių (dažniausiai naudoju apvalius)
Didelė bulvė
Svogūnas
Indelis konservuotų pomidorų savo sultyse
2 valg. šaukštai pomidorų pastos
Druska, pipirai, keli lauro lapeliai, juodieji kuminai

Paruošimas:
Puode užvirinti vandenį, įverti druskos, pipirų, įmesti kelis lauro lapelius. Vandeniui užvirus, suberti ryžius ir virti, kol jie bus beveik minkšti. Sudėti kubeliais pjaustytą bulvę ir vėl šiek tiek pavirti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti su šlakeliu aliejaus. Kai bulvės ir ryžiai išverda, į puodą sudėti apkepintus svogūnus, pasmulkintus konservuotus pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą. Įberti juoduosius kuminus ir dar sriubą pavirti keletą minučių.
Patiekti su grietine ir juoda duona.

2 komentarai:

  1. Labai skani ir paprastai paruošiama sriuba.Džiaugiuosi, kad šiandien netyčia atradau šią svetainę. Matau labai daug skanių ir paprastai paruošiamų receptukų ir įdomių idėjų.Ačiū.Dabar čia dažnai lankysiuosi.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Gita. Tikiuosi, mano receptai ir idėjos suteiks Jums įkvėpimo eksperimentams virtuvėje. :)

    AtsakytiPanaikinti