2012 m. sausio 3 d., antradienis

Su Naujais! + Nekeptas tortas su persikais

Sako, kad iki Trijų karalių šventės galima dar visus sveikinti su Naujaisiais metais. Tad, pasinaudodama proga, tą ir darau - sveikinu visus savo blogo skaitytojus sulaukus naujųjų metų. Linkiu, kad visiems šie metai būtų sėkmingi, pilni džiaugsmo ir šypsenų. 

Praėję metai buvo įdomūs, pilni pasikeitimų. Ypač antrasis pusmetis. Nepaisant to, kad šiuo laikotarpiu ligoninėse gulėjau daugiau kartų nei per visą ankstesnį savo gyvenimą, bet dabar namie turim trečią šeimos narį - 3/4 metro ūgio vyruką, kuris džiugina mus kiekvieną dieną. :) Būtų gerai, jei naujuosius pasisektų nugyventi bent jau taip pat, kaip ir senuosius. Taip pat gerai ir dar geriau. :)

Po maratono besiruošiant Kalėdoms, Naujųjų metų vakarui nutariau beveik nieko neruošti. Žinoma, privaloma balta mišrainė, pora rūšių užkandžių  ir tortas. Užkandžius ruošiau su sluoksniuota tešla. Pirmiausia, tai buvo sluoksniuotos tešlos sumuštinukai su grybais ir pakepintais svogūnais. Kiti užkandžiai - su cukinijomis ir varškės kremu, o treti - tik su sūriu, o ant iškeptų uždėjau po riekelę truputį pamarinuoto burokėlio. Užkandžių nuotraukų nebus - kažkaip greitai juos sudorojom. Bet pasidalinsiu kitu receptu - tai nekeptas tortas su persikais. Labai greitai paruošiamas ir be galo skanus.


Sudėtis:
200 g sausainių
100 g sviesto
250 ml riebios grietinėlės
200 g trintos varškės
¾ stiklinės cukraus
Vanilinis cukrus
3 arb. šaukšteliai želatinos
Skardinė konservuotų persikų

Paruošimas:
Sausainius susmulkinti virtuviniu kombainu. Gautus trupinius užpilti lydytu sviestu ir išmaišyti. Trupinius suberti į formą, nuimamais kraštais, ir gerai suspausti. Paruoštą torto paplotį dėti į šaldytuvą atšalti.
Tuo tarpu paruošti kremą. Želatiną užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Iki standžių putų išplakti grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti trintą varškę ir gerai išmaišyti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol grūdeliai ištirps. Atvėsusią želatiną plona srovele pilti į plakamą grietinėlės ir varškės kremą ir dar truputį paplakti.
Ant torto papločio išdėlioti griežinėliais pjaustytus konservuotus persikus. Supilti kremą, išlyginti torto paviršių ir statyti tortą bent kelioms valandoms į šaldytuvą, kol kremas sustings. Skanaus!


2 komentarai: