2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Žaliosios salotos su lašiša


Sudėtis:
100 g sūdytos lašišos
Gūžė salotų lapų
Svogūnas
Nedidelė cukinija
Agurkas
Krapai
2 šaukštai grietinės arba natūralaus jogurto
Šaukštelis krienų
Šaukštelis acto
Šaukštelis cukraus
Druskos, pipirų, indiškų kmynų

Paruošimas:
Pusė svogūno supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į nedidelį indą. Paruošti marinatą: į pusę stiklinės vandens įdėti šaukštelį cukraus, tiek pat druskos ir įpilti acto. Užpilti marinatą ant svogūno ir palikti apie 15-20 min.
Kitą pusę svogūno supjaustyti ir apkepinti kartu su šiaudeliais pjaustyta cukinija. Pagardinti druska, pipirais ir indiškais kmynais. Agurką nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir sutarkuoti. Į sutarkuotą agurką pripjaustyti krapų, sudėti krienus, pabarstyti druska ir sumaišyti su grietine ar jogurtu.
Į lėkštę priplėšyti salotų lapų, ant jų dėti marinuotus svogūnus ir dar šiltą apkepintą su svogūnais cukiniją. Ant viršaus uždėti agurko, sumaišyto su grietine bei krapais, ir keletą lašišos gabalėlių. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą