2012 m. sausio 10 d., antradienis

Žalios salotos su marinuotomis midijomis

Šį kartą receptas be nuotraukos - prieš patiekiant nebuvo laiko nufotografuoti, o vaišėms pasibaigus ir salotų nebeliko. Galiu tik nupasakoti, kad salotos iš tiesų buvo žalios su geltonais sūrio traškučiais. :)

Sudėtis:
Avokadas
Kriaušė
Pusė ilgo agurko (arba vienas trumpas)
100 g indelis marinuotų midijų
Kietasis sūris
Petražolės (džiovintos arba šviežios)
Alyvuogių aliejus
Druska, pipirai

Paruošimas:
Iš sūrio pagaminti traškučius - sūrį smulkiai sutarkuoti, po žiupsnelį išdėlioti ant kepimo popieriaus ir kišti į įkaitintą orkaitę, kol išsilydys ir gražiai apskrus. Kriaušę, avokadą ir agurką nulupti, supjaustyti mažais kubeliais ir suberti į salotinę. Pabarstyti druska, pipirais, petražolėmis. Įdėti marinuotas midijas, užpilti šlakeliu alyvuogių aliejaus ir išmaišyti. Prieš patiekiant ant salotų viršaus uždėti nedideliais gabalėliais sulaužytus sūrio traškučius.
Skanaus!

5 komentarai:

  1. Oi kaip buvo skanu!!!!! Ir dabar prisiminus seilės tįsta!!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Todėl ir sakau, kad nebeliko ką fotografuoti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Beje, pirminis šių salotų sumanymas buvo pagaminti sūrio krepšelius ir į juos sudėti salotas. Bet pritrūkau laiko "žaistis" su sūrio krepšeliais. Bet turbūt būtų buvę dar geriau. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kaip daryti tuos sūrio krepšelius?

      Panaikinti
  4. Teks kitą kartą "pasižaisti" su krepšeliais :) Lauksim!

    AtsakytiPanaikinti