2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Keksas su razinomis ir džiovintomis slyvomis


Kai už lango ūžauja vėjai, norisi karštos arbatos su skanaus, puraus ir minkšto pyrago gabalėliu. Toks ir yra šis keksas. Ypač, kai jis ką tik ištrauktas iš orkaitės. Šiltas pyragas tiesiog tirpsta burnoje. Valgai vieną gabalėlį, kitą ir žiūri, kad visas keksas kažkur dingo.


Sudėtis:
200 g margarino
3 kiaušiniai
Stiklinė cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
Vanilinis cukrus
Šlakelis (~40 g) Ouzo (stiprus alkoholinis anyžių gėrimas, atkeliaujantis iš Graikijos) ar kito stipraus aromatingo gėrimo (dar bandžiau kepti su "Trejom devyneriom")
1,5 stiklinės miltų
Po saują džiovintų slyvų ir razinų

Paruošimas:
Margariną dėti į indą ir statyti ant mažos ugnies, kad jis išsilydytų. Tada indą nuimti nuo ugnies ir į išsilydžiusį margariną suberti cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Kai riebalai su cukrumi atvėsta, po vieną mušti kiaušinius - t.y. įmušti vieną, gerai išmaišyti ir tik tada mušti kitą. Kitu atveju, jei margarinas dar karštokas, kiaušinius gali sutraukti.
Į masę supilti Ouzo. Kadangi pas mane šaldytuve jau nežinia kiek laiko šis gėrimas užsistovėjo, todėl naudojau jį. Man patinka anyžių ir skonis, ir kvapas. Bet kai pilame jį į tešlą, anyžių skonio nesijaučia, bet keksas tampa aromatingas. Todėl siūlyčiau pabandyti įpilti Ouzo į keksą net ir tiems, kurie anyžių nemėgsta. O jei tokio gėrimo pas jus lentynoje nėra, tiks bet koks kitas stiprus alkoholinis aromatingas gėrimas.
Į tešlą beriame kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišome. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Džiovintas slyvas perpjauti per pusę ir kartu su razinomis suberti į tešlą. Išmaišyti ir tešlą pilti į riebalais išteptą kepimo skardą. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Skanios arbatos su pyragu!

1 komentaras:

  1. Keksas jau orkaitėje. Laukiu su nekantrumu kada iškeps, labai norisi paragauti.

    AtsakytiPanaikinti