2014 m. liepos 4 d., penktadienis

Valgomų puokščių idėjos

Vasara man asocijuojasi su gėlėmis ir, žinoma, šiluma. Jei apie karščius mūsų šalyje galima tik pasvajoti, tai bent jau gėlių vasarą ir Lietuvoje pilna. Visada pavydėjau žmonėms, kurių gimtadieniai yra vasarą ar rudenį, nes jiems dovanojama labai daug gėlių. Nueini į turgelį, o ten gėlių prekystaliai lūžta, kiekviena bobutė iš savo darželio gėlių priveža - žodžiu, rinkis iš galybės spalvų ir formų. O mano gimtadienis žiemą, kai spaudžia speigas, ir tada, kaip žinia, niekas daug gėlių neatneša, gėlės parduodamos už kosminius pinigus ir tenkinuosi tuo, ką turiu... Na, bet aš ne apie tai - šiandien noriu pasidalinti keliomis valgomų puokščių idėjomis, kurias radau internete. Vasara - pats metas gaminti ir dovanoti ir tokias puokštes. Iš to dviguba nauda: ir gražu, ir suvalgyti galima.

Apie valgomas savo gamintas puokštes esu rašiusi čia ir čia, o šiandien tiesiog įdėsiu pavyzdžių, kokios dar gali būti tokios puokštės. Tik turiu pabrėžti, kad čia puokščių iš saldainių nedėsiu - joms galbūt kada paskirsiu atskirą temą. Šiandien mano skaniame ir gražiame įraše paveikslėliai su puokštėmis, pagamintomis iš vaisių ar daržovių. Na, ir dar čia nebus tų puokščių, kurias gamina tikri kulinarijos meistrai, pjaustydami daržoves įvairiausiais peiliukais ir kitokiais įrankiais - niekas kitas, išskyrus tuos meistrus, tokių juk tikrai nepagamins. O aš juk dalinuosi tokiomis idėjomis, kurias įgyvendinti gali net ir tas, kas nelabai ką supranta apie virtuvės įrankius.

Na, puokštę iš vaisių pagaminti nėra labai sunku. Tam reikia daug spalvotų vaisių, uogų, medinių pagaliukų, tvirto pagrindo, ir puokštė yra.

Nuotrauka iš čia: Surferhearts.com

Tiesa, uogas dar galima derinti ir su gėlėmis, geriausia, sukulentais.

Nuotrauka iš čia: Weddingsatwork.com
Nuotrauka ir gaminimo eiga čia: Greenweddingshoes.com

Bet jūs tik pažiūrėkite, kokių grožių galima gaminti iš daržovių. Ir tokiai puokštei sukurti užtenka tik žiedinių kopūstų, brokolių, pipiriukų ir salotų lapų. Nuostabu!

Nuotrauka iš čia: Weddingsatwork.com

Aišku, žiediniai kopūstai, brokoliai, kaip ir kokie dekoratyviniai kopūstai ar artišokai jau savaime panašūs į gėles, tas su jais darbo nedaug.
Panašus ir kitas žiedinių kopūstų ir brokolių variantas.

Nuotrauka iš čia: Fajnewesele.pl

Na, o jei prie brokolių pridėsite ir šiek tiek vynuogių ir daug žalių lapų, turėsite tokią puokštę.

Nuotrauka iš čia: Afabulousfeteblog.com - ten rasite ir šios puokštės darymo pamokėlę

Vasaros pradžiai tinka tokia puokštė su želmenimis ir ridikėliais.

Nuotrauka iš čia: Thanksgiving.wonderhowto.com

Rudeniui atėjus ir užderėjus obuoliams, suksime tokias puokštes.

Nuotrauka iš čia: Weddingsatwork.com

O čia pabaigai ne visiškai daržovių puokštė, bet turbūt tokia, kuri galėtų nudžiuginti ir kokį vyriškos giminės atstovą.

Nuotrauka iš čia: Pinterest.com

Tikiuosi, užkrėčiau ir jus ta gera emocija, kuri sklinda iš šių valgomų puokščių. Beje, daugelis iš čia pateiktų pavyzdžių (kaip rašoma tuose nuorodų puslapiuose) buvo naudojamos kaip vestuvinės puokštės. Tad ryžkimės kam nors vietoj tradicinės puokštės padovanoti tokią - skanią. :)
Gerų eksperimentų!

5 komentarai:

  1. Teko girdėti apie puokštes iš vaisių, bet kad puokštės iš daržovių atrodytų taip pat gražiai buvau linkusi abejoti, pasirodo veltui abejojau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. laba vakara norejau paklausti,o kaip jus pritvirtinate visas sias darzeves?suprantu,kad su mediniais smeigtukais,bet smulkesnius?
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  3. laba vakara norejau paklausti,o kaip jus pritvirtinate visas sias darzeves?suprantu,kad su mediniais smeigtukais,bet smulkesnius?
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Eina sau... iš kur tokie sugebėjimai... Būtinai pamėginsiu ;) Ačiū už idėjas

    AtsakytiPanaikinti