Pirmą kartą apie tokius cepelinus perskaičiau čia. Kadangi cepelinus mėgstu, tad mintis juos gaminti greičiau ir paprasčiau tikrai patiko. Be to, užkabino ir sakinys, kad šitie cepelinai netgi skanesni nei tikrieji, pagaminti iš bulvių. Tad šiandien išbadžiau juos ir aš. Tik labiau vadovavausi receptu, rastu čia - kai prisireikė, tai niekaip neatgaminau, kuriame maisto blog'e buvau jį mačiusi. :)
Sudėtis (5 normalaus dydžio cepelinams):
200 g varškės
2 kiaušiniai
4 valg. šaukštai manų kruopų
3 valg. šaukštai krakmolo
Druska
Įdarui:
Svogūnas
5-6 pievagrybiai
Druska, pipirai, malta džiovinta raudonoji paprika
Padažui:
50 g sviesto
4 valg. šaukštai grietinės
Druska, pipirai, malta raudonoji paprika
Paruošimas:
Varškę, kiaušinius, manų kruopas, krakmolą ir druską sumaišyti, suminkyti tešlą ir palikti ją bent 20 minučių, kol ji šiek tiek išbrinks. Aš palikau tiek laiko, kiek ruošiau įdarą.
Įdarui svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustyti, apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pagardinti druska, pipirais ir malta raudonąja paprika.
Iš pastovėjusios tešlos formuoti cepelinus su grybų įdaru ir apvolioti juos krakmole. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 7-10 minučių nuo to laiko, kai jie iškils į paviršių.
Padažui keptuvėje ar nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti prieskonius. Po to sudėti grietinę, gerai išmaišyti ir pakaitinti, kol suburbuliuos. Jei padažas išeina per tirštas, įpilti šiek tiek vandens ar pieno.
Pirmas įspūdis apie šį patiekalą buvo: "Ėėė... čia visai ne cepelinai, o varškėčiai su įdaru." Vyras pritarė. Bet kai pradėjom valgyti, tai net konkuravom, kam teks trys cepelinai, o kam tik du. Galiausiai, vyras pavalgęs pasakė, kad tai - "nesuderinta, nesveika, bet labai skanu." Ir jam netgi skaniau už "Čili kaimo" cepelinus su mėsa. Aš dėl paskutinio sakinio nebūčiau tokia tikra - tikri cepelinai yra tikri cepelinai, bet ir tokie visai skanūs.
Gero apetito!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą