2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Graikinių riešutų padažas žuviai

Labai daug patiekalų gardiname padažais. Sakyčiau, kad mūsų dviejų su puse asmenų šeimoje be padažo neapsieina beveik nė viena vakarienė ar pietūs. Aišku, aš kalbu ne apie ketčupus iš stiklainių, o gerus, skanius, namie ruoštus padažus ir pagardus.

Padažai tinka prie visko - jais gardiname orkaitėje keptas bulves, daržoves, žuvies kukulius, vegetariškas dešreles, įvairius apkepus (pavyzdžiui, iš ryžių dribsnių) ir t.t. Jau net nekalbu apie tai, kad cepelinai ar kugelis neįsivaizduojami be gero padažo. Žinoma, tiems, kurie laikosi visokių dietų, turbūt padažais piktnaudžiauti ir nereikėtų, bet lašelis gero pagardo tikrai padės pasimėgauti maistu, nesukeldamas jokių baisių pasekmių.

Todėl šiandien siūlau riešutinio padažo receptą, kuris puikiai tinka prie žuvies - keptos, virtos ar troškintos. Receptą nusižiūrėjau iš mamos. Ji tokį padažą ruošia, kai per šventes kepa kokios nors žuvies filė. Užpila tą padažą ant iškeptos žuvies ir kuo ilgiau ta žuvis su padažu stovi ant stalo, tuo gardesnė ji darosi. Žodžiu, man toks užkandis labai prie širdies. :)

Aš šį kartą ruošiau maltos žuvies kepsniukus, su kuriais ir patiekiau padažą. O kadangi pora tų kepsniukų liko, tad šiandien juos pabaigiau pasigamindama žuvainį (t.y. žuvies sumuštinį aka fish-burger). Manau, tokius ruošti moka net ir koks mokinukas, todėl šį kartą rašau tik apie padažą.


Padažo sudėtis:
Sauja graikinių riešutų
2 valg. šaukštai majonezo
Valg. šaukštas natūralaus jogurto be priedų (man atrodo, kad mano mama jo nenaudoja, o deda tik majonezą)
2 skiltelės česnako
Druska, pipirai pagal skonį

Paruošimas:
Graikinius riešutus ir česnaką sudėti į virtuvinį trintuvą ir sumalti. Masę sumaišyti su jogurtu ir majonezu, pagardinti druska, pipirais. Baigta! Skanaukite su žuvimi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą