Mano manymu, didžiausias trintų sriubų privalumas yra tas, kad į ją galima sudėti kokias tik nori daržoves ir beveik kas kartą gauti skirtingus skonius. Vieną kartą papildomai galima įdėti saliero stiebų, kitą kartą - įdomesnių prieskonių. Ir vis ragaujate naują sriubą.
Mano trintos sriubos standartinis daržovių rinkinys yra toks:
3-4 bulvės
Svogūnas
2 nedidelės morkos
Kelios skiltelės česnako
Druska, pipirai, keli lauro lapai
O toliau, kas tik šauna į galvą ir ką randu šaldytuve: salierai, cukinija, moliūgas, špinatai, žiedinis kopūstas, brokolis ir t.t.
Paruošimas - pat lengviausias: visas daržoves nuvalome, nuskutame, supjaustome nedideliais gabalėliais, užpilam vandeniu ir verdame, kol daržovės suminkštės. Po to imam trintuvą ir gerai viską sutriname iki vientisos masės. Dar kartą pakaitiname ir baigta. Skanaus!
Eksperimentuokite ir rasite sau priimtiniausią skonį!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą