2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Žuvies kukuliai pomidorų padaže

Ketvirtadienis - žuvies diena. Todėl traukiam iš šaldiklio žuvį ir gaminam kukulius pomidorų padaže.


Sudėtis:
0,5 kg žuvies filė (aš naudojau menkę)
2 skiltelės česnako
Pora  šaukštų sezamo sėklų
Kiaušinis
Keli šaukštai maltų džiuvėsėlių
2 svogūnai
Raudonoji paprika
Skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse
Tailandietiškas saldus čili padažas (aš naudoju tokį)
Šiek tiek citrinos sulčių
Druska, pipirai, džiovintos petražolės


Paruošimas:
Į virtuvinį trintuvą (kombainą ar kaip kitaip jis vadinasi) sudėti pasmulkintą žuvies filė, česnako skilteles ir pusę svogūno. Viską sumalti, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsius, sezamo sėklas, pagardinti druska, pipirais ir sumaišyti.
Likusį svogūną supjaustyti pusžiedžiais, suberti į keptuvę ir pakepinti minutę kitą su trupučiu aliejaus. Po to ant svogūnų patalo dėti kukulius, suformuotus iš žuvies faršo. Truputį pakepinti ir į keptuvę įpilti šiek tiek vandens. Keptuvę uždengti ir leisti kukuliams pasitroškinti. Po kelių minučių į keptuvę sudėti konservuotus pasmulkintus pomidorus, supilti sultis nuo jų. Įberti šiek tiek druskos. Be to, įpilti Tailandietiško saldaus čili padažo. Jo kiekis priklauso nuo jūsų skonio - jei mėgstate aštriau, tai šliūkštelkite daugiau. :) Galiausiai, sudėti juostelėmis pjaustytą papriką, įspausti citrinos sulčių. Vėl keptuvę uždengti ir palikti troškintis 5-7 minutes. Keptuvę nuimti nuo ugnies, suberti džiovintas petražoles ir išmaišyti.
Kukulius patiekti su kuskuso kruopomis ir daržovėmis. Skanių pietų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą