2012 m. kovo 17 d., šeštadienis

Šiupininė sriuba

Kaip žinia, nesam dideli mėsos valgytojai, nors sriubas beveik visada verdam iš mėsos sultinio. Ne, ne to, iš kokių kubelių, o išvirto iš tikro mėsos gabalėlio. Šiandien pasiknaisiojau savo sandėliukuose. Kaip visada, šaldiklyje radau jautienos, vištienos, o ir šaldytuvo lentynoje mėtėsi gabalėlis rūkyto kumpelio (likusio nuo lęšių mišrainės) ir (vaje, vaje..) dešrelių, todėl siūlau pasigaminti šiupininės sriubos.

Sudėtis:
Gabalėlis (~250 g) jautienos
Ketvirtis vištienos
Gabalėlis rūkyto kumpelio
Pora pieniškų dešrelių
2 morkos
Didelė bulvė
Svogūnas
Sauja žaliųjų alyvuogių
Šaukštas pomidorų pastos
Pora marinuotų ar raugintų agurkų
Citrina
Druska, pipirai, lauro lapeliai

Paruošimas:
Jautieną ir vištieną sudėti į puodą, užpilti vandeniu, įdėti lauro lapelius, pipirus, druską ir virti apie valandą. Mėsai išvirus, į sultinį dėti kubeliais pjaustytą bulvę.
Keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, stambiai tarkuotą morką. Kai daržovės beveik iškepa, sudėti pjaustytus raugintus (ar marinuotus) agurkus ir dar šiek tiek pakepinti. Sukrėsti pomidorų pastą ir gerai išmaišyti. Apkepintas daržoves dėti į sriubos puodą, kai bulvės bus suminkštėjusios. Be to, sudėti pjaustytą rūkytą kumpelį (galima naudoti rūkytas dešreles) ir dešreles, pavirti dar keletą minučių. Po to puodą nuimti nuo ugnies, sudėti per pusę pjaustytas alyvuoges ir leisti sriubai kelias minutes pailsėti.
Patiekti sriubą su grietine ir griežinėliu citrinos.
Rūgštoka, bet man pats tas. Tiesa, esu girdėjusi, kad į ją beverdant kai kas pila stikliuką degtinės. Nežinau, ar tikrai to reikia, man ir be degtinės sriuba skani. :) Man ši sriuba atrodo tokia žiemiška, bet tiks ir šiltesnėms pavasario dienoms.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą