2012 m. sausio 31 d., antradienis

Vegetariška lazanija

Sudėtis:
10 nedidelių lazanijos lakštų (tokių, kurie parduodami kartoninėse dėžutėse ir kuriuos reikėtų prieš naudojant apvirti)
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
2 morkos
1 cukinija
2 pomidorai
100 g fermentinio sūrio
50 g sviesto
1 valg. šaukštas miltų
2 valg. šaukštai grietinės
1 stiklinė pieno
Druska, pipirai, džiovintos itališkos žolelės

Paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti kartu su česnakais. Kitoje keptuvėje apkepinti tarkuotą morką ir taip pat tarkuotą cukiniją. Viską pagardinti druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis.
Pasigaminti baltąjį Bešamelio padažą: sviestą ištirpinti keptuvėje, į jį sudėti miltus ir šiek tiek apkepinti. Supilti pieną, įdėti grietinę, pagardinti prieskoniais ir leisti užvirti. Jei padažas išeina per tirštas, įpilti dar šiek tiek pieno ar vandens.
Lazanijos lakštus šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. Išėmus iš vandens sudėti atskirai, kad nesukibtų.
Į kepimo indą įpilti porą šaukštų padažo. Ant jo dėti du lazanijos lakštus. Ant jų dėti pusę keptų svogūnų ir užpilti kelis šaukštus padažo. Vėl dėti du lakštus lazanijos, ant kurių šį kartą dėti kepintų morkų su cukinijomis. Vėl pilti porą šaukštų padažo ir uždengti kitais lazanijos lakštais. Dar kartą pakartoti sluoksnius.
Ant viršutinio lazanijų lakštų sluoksnio pilti likusį padažą ir užbarstyti tarkuotą sūrį. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių.
Patiekti su šviežiais pomidorais. Skanaus!

2 komentarai: