2012 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Tuno užtepas "ne sumuštiniams"

Vakar perskaičiau "virtuvės mito griovėjo" (kas per nesąmoningas pavadinimas...) patarimus, ką pasiimti į iškylą vietoj sumuštinių. Keistokas pasakymas: išsikepkite duonos ir ant jos tepkite pasigamintas užtepėles. Hmm... sumuštinis ar užteptinis, bet esmė gi ta pati - duona ir ant jos kažkas uždėta. Ar ne taip?

Dar tas ponulis pasiūlė gamtoje pasigaminti karšto šokolado ir naudoti stiklinius, o ne plastikinius indus. Norėčiau pažiūrėti į tokią, mano manymu, beveik snobišką iškylą, kurioje iš porcelianinių puodelių geriamas karštas (vasarą gamtoje!!!) šokoladas. O ir iškylos kuprinėje turėtų "gerai" tie stikliniai indai atrodyti - ir "lengvi", ir "nedūžtantys". :)

Truputį pabambėjau. Vėl. Kažkaip išsprūdo. :) Ta proga paantrinsiu patarimų žarstytojui ir papasakosiu apie savo gamintą tuno užtepą. Apie vieną užtepėlę su tunu jau esu rašiusi. Šita panaši, tik keičiau sūrio rūšį - šį kartą naudojau kietąjį.


Sudėtis:
Skardinė tuno alyvuogių aliejuje
Sauja žaliųjų alyvuogių
Gabalėlis (turbūt kokie 100 g) kietojo sūrio (gali būti "Džiugas")
Laiškiniai svogūnai
1 kietai virtas kiaušinis
Pora šaukštų majonezo

Paruošimas:
Sūrį ir virtą kiaušinį smulkiai sutarkuoti, svogūnų laiškus susmulkinti, alyvuoges perpjauti pusiau. Visus produktus ir tuną sumaišyti su majonezu. Jei jūsų skoniui trūksta kokių prieskonių ar druskos, įberkite.
Tepkite ant juodos duonos ir ragaukite.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą