2012 m. gegužės 25 d., penktadienis

Grikių blynai

Mūsų namuose atsirado naujas patiekalas favoritas - tai grikių blynai. Mes mėgstam grikius ir dažnai juos valgydavom su kokiu padažu (pvz., grybų) ir daržovių salotomis. O tokius blynus atradom beveik atsitiktinai, kai po sočios vakarienės liko grikių ir kitą dieną iš jų iškepiau blynelius. Mums visiems šis patiekalas patiko - net vaikas suraitė du blynus.

Tiesa, tokius pat blynus galima kepti ir ne iš grikių. Jei vietoj grikių naudosite kukurūzų košę, gausite taip pat labai skanius blynus arba paplotėlius, apie kuriuos jau esu rašiusi.


Sudėtis:
Stiklinė virtų (arba per naktį išmirkytų) grikių
1 kiaušinis
2 šaukštai natūralaus jogurto be priedų
3-4 šaukštai miltų
Druska, pipirai
Aliejaus kepimui

Paruošimas:
Grikius sumaišyti su kiaušiniu ir jogurtu. Suberti miltus ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti kaip labai tiršta grietinė. Keptuvę su aliejumi įkaitinti, dėti po gerą šaukštą tešlos ir apkepti iš abiejų pusių.
Patiekti su daržovių salotomis. Mes dažniausiai valgom su pomidorų salotomis (pomidorai, svogūnai avokadas, druska, pipirai, grietinė ir kartais sau įsimetu dar žalių alyvuogių).
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą