2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

Žuvis su daržovėmis ir grybais

Nežinau, kur dingsta laikas, bet jis lekia kaip koks maratono bėgikas. Nespėju ne tik blog'o rašyti, bet ir ką nors naujo bei ypatingo pagaminti. Galbūt taip yra todėl, kad daugiau laiko pradėjom leisti lauke, o kai visai šilta išsiruošiam ir prie jūros. O tada jau nebe virtuvė galvoje - suruošiu karštų (kol nukeliauja iki pajūrio, jie  tampa šalti) sumuštinių ir pirmyn į keltą. Vis dėlto gera gyventi uostamiestyje. Nors pas mus ir pora laipsnių vėsiau nei kokioje Dzūkijoje, bet ... mes turim jūrą. :) 

O jūra - tai ir žuvis. Tad šiandien ant stalo žuvis (mano atveju upėtakis) su daržovėmis ir grybais. Tai vienas iš mano eksperimentų su žuvimi. Tiesa, ne visus juos spėju fiksuoti nuotraukose, tad kai kurie taip ir liks mano galvoje kaip skanių pietų prisiminimas. :)


Šiame patiekale viskas labai lengva ir greita. Paimkite gabalėlį žuvies, įtrinkite jį druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais ir dėkite ant folijos lakšto. Ant viršaus meskite kokių tik norite daržovių. Aš dėjau pomidorą, svogūną, morką, truputį baklažano. Žinoma, nepamirškite ir ketvirčiais pjaustytų pievagrybių. Užpilkite šiek tiek sojos padažo, pabarstykite prieskoniais, džiovintomis petražolėmis ir, uždengę folijos kraštus, šaukite viską į orkaitę 20-25 minutėms.


Puikūs, greiti ir paprasti pietūs, prie kurių trūksta tik šalto balto vyno taurės.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą