2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Vokiška bulvių mišrainė

Nežinau, kodėl ši mišrainė vadinasi vokiška. Jos receptą (kaip ir lęšių mišrainės) nusižiūrėjau iš vieno prekybos centro, nes iš jų dažnai pirkdavau tokią mišrainę. Tik ji būdavo su kažkokia šlapia dešra, bet aš ją išrankiodavau, o namie, žinoma, tokios net nededu. Mišrainei reikia vos kelių ingredientų, todėl jei pritrūkote kokio produkto baltai mišrainei, pagaminkite šią.


Sudėtis:
5 bulvės
Svogūnas
2-3 rauginti (NE marinuoti!) agurkai
0,5 arb. šaukštelio druskos
0,5 arb. šaukštelio cukraus
1 valg. šaukštas acto
Stiklinė vandens
Keli šaukštai majonezo

Paruošimas:
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į dubenėlį, įberti druską, cukrų. Svogūnus užpilti verdančiu vandeniu ir įpilti actą. Palikti pasimarinuoti bent 10-15 minučių.
Bulves nuskusti ir išvirti. Atvėsusias bulves perpjauti išilgai per pusę ir supjaustyti riekelėmis. Lygiai taip pat supjaustyti raugintus agurkus.
Į dubenį sudėti pjaustytas bulves, agurkus, nusausintus svogūnus ir sumaišyti viską su majonezu.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą