2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Dar vienas padažas žuviai

Ne paslaptis, kad daugelis patiekalų mūsų namuose neapsieina be padažo. Apie vieną padažą žuviai jau rašiau, šiandien dalinuosi kito padažo receptu. Šis irgi su riešutais: tik šį kartą su kedrų (ar kedrinėmis pinijomis - atrodo, toks taisyklingas lietuviškas šių riešutų pavadinimas, nors Blogger rašymo įrankis jį pabraukia kaip nežinomus žodžius).

Beje, sakoma, kad kedrinės pinijos mažina cholesterolio kiekį kraujyje, aktyvina smegenų veiklą ir gerina nervų sistemą. O avokadas, kurį taip pat naudojau šiam padažui, išvis yra stebuklingas vaisius: jis ne tik padeda sumažinti "blogojo" cholesterolio kiekį kraujyje, bet ir saugo kepenis, reguliuoja medžiagų apykaitą. Daugiau informacijos apie avokadą galite rasti čia.
Taigi padažiukas tinkamas net ir tiems, kurie galvoja, kad sveika mityba yra neskani ir prėska. :) 


Sudėtis:
50 g kedrų riešutų
Pusė gerai prinokusio avokado
1 nedidelis svogūnas
Skiltelė česnako
Pora šaukštų natūralaus jogurto be priedų
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai, kalendros sėklos

Paruošimas:
Svogūną supjaustyti mažais gabalėliais ir apkepinti keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti svogūnui, sumesti sukapotą česnako skiltelę ir pakepti labai trumpai.
Apkepintus riešutus, gerai prinokusio avokado minkštimą dėti į virtuvinį smulkintuvą, sudėti apkepintus svogūnus ir česnakus. Viską sutrinti iki vientisos masės. Pagardinti druska, pipirais, grūstomis kalendros sėklomis. Sumaišyti masę su natūraliu jogurtu iki norimos konsistencijos.
Patiekti su žuvimi. O jei dėsite mažiau jogurto, tai gausis kaip riešutų ir avokadų užtepėlė. Tepkite ją ant duonos, duoniukų, krekerių ir skanaukite.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą