2012 m. gegužės 26 d., šeštadienis

Eurovizija ir sviestas su žolelėmis

Turbūt kaip ir visi lietuviai, dabar sėdim prie televizoriaus ir žiūrim Eurovizijos finalą. Prieš antrą pusfinalį nelabai tikėjau, kad mūsų Donatas pateks į finalą, bet, bežiūrėdama kitus pasirodymus, supratau, kad vis dėlto nelabai ten ir buvo kitų stiprių dainų. Gaila tik, kad bulgarė nepateko - tokia visai nebloga ta jos daina man pasirodė, nors fone bent dviejų kokių šokėjų trūko. :)

O dabar klausomės finalistų dainų. D.Montvydas pasirodė lyg ir visai gerai. Matosi, atsipalaidavęs dainavo - viskas dabar jau balsuotojų ir kažkokių mistinių komisijų rankose.

Yra ir kitų neblogų dainų. Jau mano minėta vengrų daina, vokietis gal nieko, ukrainietė tokia įdomi ir gerai skambanti, mano vyrui patiko Kipro daina. Bet vis tiek kažkodėl atrodo, kad laimėti turėtų Švedija. Uždeganti daina. Įdomiai skambanti. Lauksim rezultatų, kaip bus iš tiesų.


O dar noriu pasidžiaugti eilinį kartą savo gamintu sviestu. Kaip jį pagaminti, jau rašiau čia. Tik šį kartą į jį dar įpjausčiau šviežių petražolių, krapų, svogūnų laiškų, įbėriau druskos, įspaudžiau česnako skiltelę. Toks sviestas su šviežia šilta duona tiesiog pasakiškai tirpsta burnoje.


Jei tokį prieskoniuotą sviestą užtepsite ant bagetės (t.y. ilgo batono) riekelių ir apkepsite orkaitėje, gausite puikiausias duonos riekeles, puikiai tinkančias prie kokios trintos daržovių sriubos. Be to, toks sviestas puikiai tinka prie kokio žuvies ar mėsos kepsnio - sušaldykite sviestą ir kai iškepsite kepsnį, atpjaukite nedidelį gabalėlį sviesto, uždėkite ant kepsnio ir mėgaukitės. Žinoma, šis patarimas netinka tiems, kam padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje.

Gero Eurovizijos rezultatų laukimo ir skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą