2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Daržovėmis įdarytos bulvės

Kaip jau esu minėjusi, mėsą mes valgome retai, todėl turiu nuvilti mėsos mėgėjus - mėsiškų patiekalų receptų mano blog'e bus nedaug. O dažnas paklaus: tai ką tada valgyti, jei nevalgot mėsos. Turiu pasakyti, kad, ir nenaudojant mėsos, yra ką valgyti. :) Taigi šiandien vienas iš tų vegetariškų pietų receptų - daržovėmis įdarytos bulvės. 


Sudėtis:
10 vidutinio dydžio bulvių
2 morkos
1 didelis svogūnas
2 pomidorai
Cukinija
Fermentinis sūris (aš naudojau savo mėgstamą "Prussia")
Druska, pipirai
2 šaukštai grietinės
2 skiltelės česnako
Aliejus kepimui

Paruošimas:
Bulves nuskusti, perpjauti išilgai, sudėti į puodą ir virti tol, kol jos taps beveik minkštos (tokios, kaip rusai sako, pusiau gatavos). Atvėsusias bulves išskobti, padarant gana gilias duobutes įdarui.
Įdarui smulkiai supjaustyti svogūną, stambia tarka sutarkuoti morkas ir cukiniją. Pomidorus nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejaus, sudėti svogūną ir šiek tiek apkepti. Vėliau sudėti morkas, cukiniją ir pomidorus. Kepti kelias minutes, pabarstyti druska, pipirais. Baigiant kepti įdėti grietinės ir gerai išmaišyti. Baigus kepti ir nuėmus keptuvę nuo ugnies, į paruoštą įdarą įspausti česnako ir vėl išmaišyti.
Į išskobtas bulvių puseles dėti įdaro, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Bulves sudėti į kepimo skardą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių. Patiekti su trintais pomidorais ir krienais. Be to, šios bulvės gali būti patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. 

P.S. Bulvių, kurios liko išskobus puseles, šiam patiekalui nenaudojau. Žinoma, galite jas sudėti į įdarą, bet galite panaudoti ir kitam patiekalui. :)

3 komentarai:

  1. Ačiū:) mėgstu gaminti ir improvizuoti, todėl labai retai ieškau patiekalų receptų. Kadangi bulves naudoju labai retai, nusprendžiau paieškoti ir..nudžiugau radusi Tavo receptą, kuriame bulvėms įdaryti nenaudoji mėsos:) Ne tik todėl, kad pati jos nevalgau, bet ir todėl, kad na kas gi derina bulves, kelių rūsių mėsą ir dar kelių rūšių sūrį , ir dar prideda grietinės:))?
    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus receptas ! Vyras valgė kaip garnyrą prie kepsnio , o man puikiausią vakarienę atstojo be mėsos :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus receptas ! Vyras valgė kaip garnyrą prie kepsnio , o man puikiausią vakarienę atstojo be mėsos :)))

    AtsakytiPanaikinti