2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Carpaccio be mėsos

Dažniausiai carpaccio (karpačio) suprantamas kaip žalios, labai plonai pjaustytos mėsos užkandis. Tačiau mes mėsos valgome nedaug - dažniausiai ją naudojame kaip pagrindą tvirtam sultiniui ar labai retais atvejais išsikepam kokius vištienos kotletukus. O tuo labiau valgyti žalią mėsą... na, švelniai tariant, tai ne man. Net nelabai suprantu tų žmonių skonio, kurie valgo steikus, iškeptus tik tiek, kad susidarytų plona iškepusios mėsos plutelė, o vidus lieka žalias. Na, bet tai skonio reikalas. 

Todėl ir mano karpačio kitoks - be mėsos, o su burokėliais. Tiesą sakant, iki šiol burokėlius valgydavau taip pat retokai. Jie mano pilvui tikdavo tik marinuoti ir šaltibarščių pavidalu. Bet prieš keletą savaičių pabandžiau atrasti kitokį burokėlių skonį ir, atrodo, man pavyko.

Taigi, karpačio su burokėliais. 


Sudėtis (2 nedidelėms porcijoms):
2 maži, virti burokėliai
Pusė obuolio
Pomidoras
1/3 svogūno
Pusės citrinos sultys
3 šaukštai sojų padažo

Užpilui:
2 šaukštai natūralaus jogurto
1/3 šaukštelio tikrų krienų
Druska, pipirai
1 valg. šaukštas citrinos sulčių

Paruošimas:
Virtus burokėlius supjaustyti labai plonomis riekelėmis. Ant jų užspausti citrinos sulčių, užpilti sojų padažo ir palikti bent porai valandų. Pomidorą nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Tokiais pat gabalėliais supjaustyti ir pusė obuolio. Susmulkinti šiek tiek svogūno.
Į lėkštę paeiliui dėti burokėlių, obuolių ir pomidorų riekeles. Ant viršaus pabarstyti šiek tiek svogūno.
Užpilui jogurtą sumaišyti su krienais, druska, pipirais ir įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Užpilu pagardinti karpačio.


 Išėjo labai lengvas užkandis. Galima šį karpačio pateikti ir kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą