Šį kartą dalinuosi vienu iš savo firminių receptų, kurį dažnai ruošiu, kai pas mus atvažiuoja svečiai. Tai baklažanų suktinukai su varške. Rieboka, bet skanu. Kas laikosi dietos, tiems šito patiekalo nerekomenduoju. :) O kas perdėtai kalorijų neskaičiuoja, tiems šis užkandis turėtų patikti.
Sudėtis:
Baklažanas
150 g riebios varškės
Skiltelė česnako
Džiovintos petražolės
Džiovintos mėtos
Druska, pipirai
2 šaukštai natūralaus jogurto
Aliejaus kepimui
Baklažaną supjaustyti išilgai plonomis riekelėmis ir apkepti keptuvėje. Apkeptas riekeles dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Varškę sumaišyti su prieskoninėmis žolelėmis, įspausti skiltelę česnako ir sumaišyti su natūraliu jogurtu.Česnakas ir varškė įdare yra būtini, o visi kiti ingredientai gali būti keičiami priklausomai nuo fantazijos ir nuotaikos. Šį kartą gaminau su petražolėmis ir mėtomis, bet dažnai tame įdare būna krapai. Be to, į varškę galima dėti ir maltų graikinių riešutų.
Ant atvėsusių baklažanų riekelių dėti įdaro ir susukti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą