Tai paprastos salotos, pagamintos vos iš kelių ingredientų. Aš jas dažniausiai ruošiu ių vakaro, kad visi skoniai tarpusavyje gerai susimaišytų ir tiesiog produktai pabūtų kartu.
Sudėtis:
Baklažanas
4 pomidorai
Aliejaus kepimui
Druska, pipirai (gali būti česnakiniai pipirai)
1-2 česnako skiltelės
Žalumynai (svogūnų laiškai, petražolės, bazilikai)
Paruošimas:
Baklažaną nulupti, supjaustyti griežinėliais ir apkepti keptuvėje ant aliejaus. Iškepusius griežinėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Pomidorus (jei norite, nulupkite) supjaustyti griežinėliais. Žalumynus smulkiai sukapoti.
Į indą sluoksniais dėti salotas: išdėlioti baklažanus, ant jų pabarstyti druskos, pipirų, užspausti česnako, po to dėti sluoksnį pomidorų griežinėlių ir žalumynų. Sluoksnius galima kartoti, kol baigsis produktai.
Geriausia, jei salotos šiek tiek pastovi.
Jas galima valgyti su duona, su kuskuso kruopomis ar kaip garnyrą prie liesos mėsos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą