2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Salotos su avių pieno sūriu

Sūris - vienas iš tų produktų, kuriuos be galo mėgstu ir kuriuos noriu išragauti beveik visus. Manęs nevilioja tik tie smarkiai supeliję mėlynu ir žaliu pelėsiu sūriai, kurių aromatas jau kalba pats už save. Bet visi kiti karvės, ožkos, avių pieno sūriai man labai patinka.

Praėjusią savaitę apsipirkdama nusprendžiau nusipirkti gabalėlį avių pieno sūrio. Jis pagamintas Italijoje (bent taip rašo etiketėje), vadinasi "Romano". Jis kietas, sūrokas, stipraus skonio ir švelnaus avių pieno aromato. Be to, jo įdomi konsistencija - jis kietas, bet kartu ir šiek tiek trapus, jaučiasi lyg ir varškės grūdeliai. Žodžiu, skonis ne vientisas. Man jis patiko labai. Vyras ir vaikas taip pat tą sūrį kramtė noriai. Galiausiai, ne toks jau jis ir brangus (iki 40 Lt. už kilogramą) - gabalėlį paragavimui tikrai galima nusipirkti.

Taigi bet sūrio vieno nekramtysi. Aišku, skanu prie vyno taurės, bet vynu nepiktnaudžiaujam, tad pagaminau salotas su šiuo sūriu.


Sudėtis:
Gūžė salotų
2 pomidorai
2 švieži agurkai
2 porą dienų parauginti agurkai
Pundelis krapų
Sauja kepintų saulėgrąžų sėklų (iš tiesų norėjau dėti moliūgų sėklas, bet tuo momentu naujas moliūgų sėklų pakelis vaiko dėka buvo dingęs [po sofa], tad teko berti vis dar lentynoje gulėjusias saulėgrąžų sėklas)
Avių pieno sūris "Romano"
Užpilui:
Pusės citrinos sultys
1 valg. šaukštas balzaminio acto
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
Keli mėtos lapeliai
Druska, pipirai


Paruošimas:
Į lėkštę dėti suplėšytus salotų lapus, gabalėliais pjaustytus pomidorus, šviežius ir paraugintus agurkus, smulkintus krapus. Užpilui atskirame indelyje sumaišyti citrinos sultis, balzaminį actą, aliejų. Pagardinti druska ir įdėti labai smulkiai sukapotas mėtas. Užpilui leisti pastovėti bent 10 minučių.
Ant salotų berti pakepintas saulėgrąžų sėklas, uždėti sūrio gabalėlių ir pagardinti užpilu.
Skanaus! Mėtos ir avių pieno sūris - nerealus derinys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą