2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Burokėlių mišrainė su keptu varškės sūriu

Vakar buvom Palangoje. Pagalvojau, kad vis dėlto paradoksalu - visi skundžiasi, kaip čia brangu poilsiauti, kokio žemo lygio pramogos siūlomos Palangoje, bet daugybė žmonių čia važiuoja ir vaikšto Basanavičiaus gatve, save rodydami ir į kitus žiūrėdami. Iš tiesų kurortas lieka kurortu. Man patinka ta poilsio atmosfera, kur visi tingiai vaikšto, mėto monetas į gatvėje grojančių vaikų dėžutes, valgo karštus vaflius ar cukraus vatą, perka gintarinius papuošalus ar rankų darbo muilą iš gatvės prekeivių ir yra visiškai atsipalaidavę. Atrodo, tokia nuotaika tvyro ore. Ramuma... O jei dar išsuki iš pagrindinės gatvės ir pasivaikštai ten, kur žmonių mažiau, išvis atrodo, kad neikas niekada niekur neskuba ir niekuo nesirūpina, išskyrus tai, kur šiandien pavalgyti.

Ir mes tingiai pavaikščiojom gatvėmis, apžiūrėjom parduodamus paveikslus (netgi vieną nedidelį nusipirkom), duonos trupiniais pašėrėm Ražėje beplaukiojančias antis, atsigėrėm nevykusios kavos ir nužingsniavom prie jūros. Aišku, vaikas nepraleido progos sukišti rankų į smėlį ir apibarstyti juo visas apsaugines kopų tvoreles. O kai mažiui šiaip ne taip atsibodo kapstytis, žingsniavom atgal ir žiūrėjom, kaip didesni vaikai siaučia pripučiamuose kamuoliuose ant vandens. 

Žodžiu, puikiai praleidom popietę Palangoje, net nepaisant to, kad vaikas griežtai atsisakė sėdėti vėžimėlyje ir beveik visą laiką kabojo mums ant rankų.

O kalbant apie maistą, šiandien siūlau pasigaminti dar vieną patiekalą su burokėliais. Tai mišrainė, beveik vadinamasis vingretas. Tik šį kartą su keptu varškės sūriu.


Sudėtis:
1 didelis virtas burokėlis
2 bulvės
1 didelis pomidoras
Svogūnų laiškai
Pusė varškės sūrio su česnakais
1 raugintas agurkas
Arb. šaukštelis balzaminio acto
Citrinos sultys
Druska
Alyvuogių aliejus



Paruošimas:
Virtą burokėlį supjaustyti kubeliais, užpilti balzaminiu actu, citrinos sultimis, pabarstyti druska ir palikti maždaug 15 minučių.
Bulves išvirti, ataušinti ir supjaustyti kubeliais. Pomidorą ir raugintą agurką taip pat supjaustyti kubeliais. Susmulkinti svogūnų laiškus. Visas daržoves sumaišyti salotinėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Varškės sūrį supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje. Apkeptą sūrį užberti ant sumaišytos mišrainės.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą