2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Žaliavalgiškas suši

Kad jau pradėjau apie žaliavalgiškus patiekalus, tai vėl grįžtu prie šios temos. Viena mano bičiulė, taip pat rašanti maisto blog'ą, vienu metu buvo susidomėjusi žaliavalgiška mityba ir aprašė kai kuriuos savo gamintus patiekalus. Ji taip išgyrė žaliuosius sušius, kad nusprendžiau ir aš pabandyti juos pasigaminti.


Patiekalo paruošimas itin paprastas: imate sušiams skirtus Nori jūros dumblių lakštus ir į juos sukate šiaudeliais pjaustytas daržoves. Aš sukau Iceberg salotas, paprikas, morkas, pomidorus, agurkus, avokadą, svogūnų laiškus.


Na, ką aš galiu pasakyti - tai tiesiog daržovės jūros dumblių lakštuose. Ir tai vienintelis panašumas su tikrais suši. O jei visai atvirai, tai tikri suši su ryžiais, sūdyta lašiša, agurkais ir avokadais kur kas skaniau valgosi. :) Bet pabandykit pasigaminti, gal jums patiks tokios savotiškos susuktos salotos.

2 komentarai:

  1. Siūlau papildyti sushi white miso pasta: 1 a.š. tepamas ant nori lapo, kur bus dedamos daržovės. Taip pat galima dėti daigintų sėklų. Vietoj ryžių dėti žaliavalgišką humus arba graikinių riešutų paštetą. Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ūž įdomius pasiūlymus! :) Tiesa, kaip gaminamas žaliavalgiškas humusas tai dar kol kas nežinau...

    AtsakytiPanaikinti