2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

Paprika, įdaryta kuskuso kruopomis

Kai išgirstame pavadinimą "Įdaryta paprika", dažniausiai įsivaizduojame, kad į jos vidų galime sugrūsti tik mėsos faršą. Visai ne! Galima paruošti labai skanų patiekalą ir nenaudojant mėsos. Taigi - dar viena idėja vegetariškiems pietums: paprika, įdaryta kuskusu. 

Sudėtis:
1 morka
Pusė vidutinio dydžio cukinijos
0,5 stiklinės kuskuso kruopų
70 g sūrio „Brinza“
4 paprikos
Džiovintos petražolės
Malta raudona paprika
Maltas kuminas (indiški kmynai)
Druska, pipirai
Skiltelė česnako
Aliejaus kepimui

Paruošimas:
Paprikas nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Pasiruošti įdarą. Kuskuso kruopas užpilti 0,5 stiklinės verdančio vandens. Indą uždengti ir palikti 5-7 min. - per tiek laiko skystis susigers į kruopas. Po to indą atidengti, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, pabarstyti maltais kuminais, malta raudonąja paprika ir viską gerai išmaišyti.
Labai smulkiais kubeliais supjaustyti morką ir cukiniją. Į keptuvę pilti aliejaus, jį įkaitinti ir suberti morkų kubelius. Šiek tiek apkepinti ir suberti cukinijas. Viską pabarstyti druska, pipirais, išmaišyti ir kepti, kol daržovės bus beveik minkštos. Po to suberti kuskuso kruopas ir išmaišyti. Keptuvę nuimti nuo ugnies ir suberti smulkiais kubeliais pjaustytą sūrį „Brinza“, pabarstyti džiovintomis petražolėmis ir įspausti česnako skiltelę. Išmaišyti, ir įdaras paruoštas.
Įdarą šaukšteliu dėti į paprikų puseles ir jas išdėti į aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Paprikos neturi sukepti – jos turi būti šiek tiek traškios. 

 

3 komentarai:

  1. Aciu uz ideja, bus isbandyta. Seniai galvojau kuo dar butu galima idaryti paprikas neskaitant mesos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabandeme ir tikrai dar kartą gaminsime, labai skanu, ačiū už puikų receptą!

    AtsakytiPanaikinti