2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Pyragėliai su kopūstais

Kažkaip netikėtai mūsų namuose atsidūrė daug kopūstų. Nesam šios daržovės mėgėjai, bet kad jau tos kopūstų galvos guli ant stalo, tai reikia prisigalvoti, ką iš jų pagaminti ir kaip juos pakankamai greitai sudoroti. Aišku, viriau kopūstų sriubą, kepiau bulves su kopūstais ir svogūnais, gaminau vegetariškus balandėlius ir, galiausiai, pagaminau naują vyro patiekalą-favoritą: pyragėlius su kopūstais.


Sudėtis:
5 sluoksniuotos mielinės tešlos lakštai
Pusė nedidelės kopūsto gūžės
2 morkos
Svogūnas
Kiaušinis patepimui
Druska, pipirai, indiški kmynai (kuminas), malta džiovinta raudonoji paprika

Paruošimas:
Įdarui svogūną susmulkinti, morką ir kopūstą sutarkuoti burokine tarka. Daržoves apkepinti keptuvėje, pagardinti druska, pipirais, indiškai kmynais, malta džiovinta raudonąja paprika. Daržovių nereikia perkepinti.
Tešlos lakštus atšildyti, perpjauti per pusę. Dėti po truputį daržovių, kraštelius patepti plaktu kiaušiniu ir sulipdyti. Pyragėlio viršų aptepti plaktu kiaušiniu. Taip pagaminti visus pyragėlius, dėti juos į kepimo skardą ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai pagels.
Skanaus! Galima valgyti vienus arba patiekti prie sriubos.

1 komentaras:

  1. Gaminau šiandien, skaniai gavosi. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti