2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Lęšių mišrainė

Šį receptą, galima sakyti, nusižiūrėjau iš vieno prekybos centro. Prieš keletą metų, kai dirbau tokį darbą, kur dažnai nebūdavo laiko normaliems pietums, iš ryto užsukdavau į parduotuvę ir pirkdavau kokių nors salotų. Mikrobangės ar kokio kito įrenginio maistui šildyti / gaminti biure nebuvo, tad tekdavo pasisotinti šaltu maistu. Bet nieko, skrandis atlaikė, o aš prisirinkau visokių mišrainių ir salotų receptų.

Taigi lęšių mišrainė, salotos ar kaip kitaip tai galima pavadinti. Beje, šitą mišrainę gaminu gana dažnai ir sulaukiu prašymų pasidalinti receptu. :)

Sudėtis:
Stiklinė lęšių (dažniausiai naudoju žaliuosius lęšius, bet šį kartą po ranka pasitaikė raudonieji - tinka ir tie, ir tie)
Svogūnas
2 skiltelės česnako
2 kiaušiniai
Karštai rūkytas kumpelis ar šoninė
Petražolės
Majonezas

Paruošimas:
Lęšius išvirti ir atvėsinti. Svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais ir apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kiaušinius kietai išvirti, o atvėsusius sutarkuoti stambia tarka. Kumpelį ar šoninę supjaustyti mažais kubeliais. Visus paruoštus produktus sudėti į indą, įspausti česnaką, įdėti smulkiai kapotų petražolių ir sumaišyti su majonezu. Sotu ir skanu! 


P.S. Mano sesuo šitą mišrainę gamino ne su svogūnu, bet su poru. Sakė, kad išeina taip pat skaniai. Eksperimentuokite ir jūs!

1 komentaras:

  1. Aš darau dar paprasčiau:
    Lęšiai, svogūnas, kumpis, majonezas ir prieskoniai

    AtsakytiPanaikinti