Rašydama apie savo ruoštas saldžias Kalėdines dovanas, užsiminiau apie saldainius Brigadeiro branco. Jų receptą aptikau čia - viskas išdėstyta labai aiškiai ir atrodo nesudėtingai. Taip ir yra - svarbiausia, kad masė nepridegtų prie puodo.
Sudėtis:
Indelis kondensuoto saldinto pieno
1 valg. šaukštas sviesto
100 g balto šokolado
Šokoladiniai pabarstukai
Migdolų riešutai
Paruošimas:
Kondensuotą pieną supilti į puodą, įdėti sviestą ir statyti ant mažos ugnies. Į kaitinamą masę sudėti sutarkuotą baltąjį šokoladą ir toliau kaitinti masę nuolat maišant, kol masė sutirštės ir pradės atšokinėti nuo indo sienelių. Kaip ir parašyta originaliame recepte, masė turi savybę kibti prie puodo, todėl atsitraukti nuo jos nevalia. Be to, bent jau man tas tirštėjimo procesas prasidėjo gana greitai.
Taigi kai masė sutirštėja, ją supilti į lėkštę ir palikti atvėsti. Tada aliejumi išsitepti delnus ir taip pat aliejumi pateptu šaukšteliu kabinti gabalėlį masės ir formuoti rutuliukus. Aš į jų vidų dėjau po migdolo riešutą, suformavau rutuliukus ir apvoliojau pabarstukuose. Viskas. Skanumėlis. Saldu, saldu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą