Pirmadienis yra ta diena, kai dar jaučiamės sotūs po savaitgalio visokių skanumynų ir kai sakome sau: "Nuo šiandien valgysiu mažiau" ar "Šiandien dietos pradžia". Todėl galime pasigaminti ko nors lengvo. Pavyzdžiui, salotų su keptu sūriu. Na, o jei iš tiesų laikotės dietos, tai sūrį rinkitės liesą. ;)
Sudėtis:
Salotos "Iceberg" gūžė
2 pomidorai
Svogūnas
Varškės sūris
Petražolės (džiovintos ar šviežios)
Citrinos sultys
Alyvuogių aliejus
Druska
Paruošimas:
Svogūną supjaustyti žiedais, ant jų užspausti citrinos sultis, pabarstyti druska ir palikti bent 10 minučių. Į tą patį indą suplėšyti salotos lapus. Pomidorus nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Varškės sūrį supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apkepinti keptuvėje iš abiejų pusių. Sudėti sūrio gabalėlius į indą su daržovėmis, užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pabarstyti petražolėmis. Išmaišyti ir patiekti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą