Atrodo, šaltukas nejuokais suspaudė. Net pas mus pajūryje termometras raitosi iš šalčio rodydamas dviženklius skaičius su minuso ženklu. Tad tokiu oru tik sėdėti namie ir gerti karštą arbatą užkandant skaniais pyragais. Arba reikia valgyti sriubas. Šiandien verdam moliūgo sriubą. Labai žiemiška, skani ir geltona kaip saulė. Be to, greitai ir paprastai pagaminama. Svarbiausia, po ranka turėti vieną geriausių įrankių virtuvėje - trintuvą, kitaip vadinamą blenderiu.
Sudėtis:
3 bulvės
Didelis svogūnas
Didelė morka
~0,5 kg moliūgo
Keli lauro lapeliai
Druska, pipirai
Baltos duonos džiūvėsiams
Sauja moliūgo sėklų
Paruošimas:
Baltą duoną, batoną supjaustyti nedideliais kubeliais. Juos išdėlioti į kepimo skardą ir kišti į karštą orkaitę, kol gražiai pagels.
Visas daržoves nulupti, supjaustyti dideliais gabalais. Užpilti vandeniu, įberti druskos, pipirų, įdėti lauro lapus ir virti, kol suminkštės. Kai daržovės išverda, į puodą kišti trintuvą ir viską sutrinti į piure. Vėl puodą statyti ant ugnies ir šiek tiek pakaitinti.
Patiekti su grietine, kepintais duonos džiūvėsėliais ir kepintomis moliūgo sėklomis.
Skanaus! Ir nesušalkit!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą