Pas mus namuose tęsiasi žuvies dienos. :) Suvalgėm kepsnius, šaldytuve guli besisūdantis lašišos gabalas, viriau žuvienę, o dar keli gabaliukai laukia savo dienos šaldiklyje. Kartais vykstančios akcijos žuviai prekybos centruose išeina į naudą.
Šį kartą papasakosiu apie žuvienę. Aišku, didelę žuvį sudoroti iškart nelengva. Tuo labiau, kad mūsų dviejų su puse žmonių šeimoje pagrindinė žuvies valgytoja esu tik aš. Be to, iš žuvies gaminant filė lieka galva, uodega ir kaulai, tad juos sumetu į puodą, užpilu vandeniu, įberiu druskos, po kelis juoduosius ir kvapniuosius pipirus, kelis lauro lapus ir verdu sultinį.
Tiesa, sako, kad jei norite skaidraus žuvies sultinio, reikia žuvį dėti ne į šaltą, bet į verdantį vandenį. Aš dažniausiai darau atvirkščiai, todėl mano sultinys, nors ir nebūna skaidrus, bet vis tiek skanus. O iš tokio sultinio išeina ir puiki žuvienė.
Sudėtis:
Žuvies sultinys
Pusė baklažano
Morka
Svogūnas
Sauja ryžių
2 skiltelės česnako
Džiovintos petražolės
3 konservuoti pomidorai
Paruošimas:
Žuvies sultinį užvirinti, į jį suberti saują ryžių ir pavirti apie 10 minučių. Sudėti nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir vėl pavirti kelias minutes.
Keptuvėje apkepinti svogūną ir supjaustytą morką. Labai sukepinti daržovių nereikia, jos turi vos vos suminkštėti. Kitoje keptuvėje apkepinti kubeliais supjaustytą baklažaną ir susmulkintas česnako skilteles.
Apkepintas daržoves bei supjaustytus konservuotus pomidorus sudėti į puodą ir pavirti dar keletą minučių. Baigus virti, nuimti puodą nuo ugnies, suberti petražoles, išmaišyti, ir sriubą galima patiekti. Skanaus ketvirtadienio - žuvies dienos!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą