2012 m. sausio 24 d., antradienis

Lašišos kepsniai su bulvių ir moliūgo garnyru

Vakar ir pas kiniečius pagaliau atėjo Naujieji - Drakono - metai. Sako, kad ta proga ir visus metus reikia dėvėti raudonus drabužius, atsiverti teigiamos energijos pliūpsniui. Tad atidarau savo lauko duris, laukiu, kada visata man suteiks norų išsipildymą ir ta proga kertu raudonos žuvies kepsnį su moliūgais ir bulvėmis. Prisijunkit! Tik gaila, kad baltas vynas dar niekaip negrįžta į mano racioną... O čia jis tiktų kaip niekad.

Sudėtis:
2 gabalėliai lašišos filė su oda
Sojų padažas
3 bulvės
~200 g moliūgo [ėmiau iš akies - supjausčius turi būti maždaug tiek pat, kiek ir bulvių]
Svogūnas
Garstyčių sėklos
Maltas kuminas (indiški kmynai)
Druska, pipirai
Džiovintas bazilikas
Skiltelė česnako
Sauja špinatų lapų
~50 g sviesto
Aliejaus kepimui

Paruošimas:
Lašišos filė užpilti keliais šaukštais sojų padažo ir palikti pasimarinuoti bent pusvalandį.
Bulves ir moliūgą nulupti, supjaustyti nedideliais, maždaug vienodo dydžio kubeliais. Svogūną supjaustyti smulkiai. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir suberti garstyčių sėklas. Trumpai pakepinti ir suberti pjaustytus svogūnus. Po kelių minučių suberti bulvių ir moliūgų kubelius. Įverti druskos, pipirų, maltų indiškų kmynų. Įdėti gabalėlį sviesto ir kepti, kol daržovės suminkštėja. Baigus kepti, įberti džiovintus bazilikus ir įspausti česnaką.
Lašišos gabalėlius šiek tiek nusausinti popierine servetėle ir dėti į gerai įkaitintą keptuvę. Po porą minučių pakepti iš abiejų pusių.
Špinatų lapus nuplauti ir nuplikyti verdančiu vandeniu.
Žuvies kepsnius dėti į lėkštę, ant jų viršaus uždėti nuplikytus špinatų lapelius. Šalia dėti bulvių ir moliūgų garnyrą. Skanių pietų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą