2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Įdarytos pievagrybių kepurėlės

Na ką, šventės buvo geros ir sočios. Atrodo, baigėsi tas laikotarpis, kai stengiausi viską suspėti - ir atvirukus nupiešti, ir snaiges vąšeliu nunerti, ir saldainius pagaminti, ir tortą iškepti. Viską spėjau, viską padariau, o dabar atėjo metas pailsėti. :) Ir po trumpų Kalėdinių atostogų grįžtu prie puodų ir blog'o rašymo. Tarpušvenčiu irgi valgyti reikia. :) Šį kartą siūlau pasigaminti įdarytas pievagrybių kepurėles (jei po Kūčių dar neatsibodo grybai).


Sudėtis: 
Pievagrybiai
Morka
Svogūnas
Pusė paprikos
Sūris „Feta“
Fermentinis sūris
Druska, pipirai, džiovintos petražolės, bazilikai
Skiltelė česnako

Paruošimas:
Pievagrybių kotelius išsukti iš viršūnėlių. Kotelių mums nereikės - juos galite panaudoti kitiems patiekalams.
Įdarui svogūną, morką ir papriką supjaustyti labai mažais kubeliais. Visas daržoves pabarstyti druska, pipirais ir šiek tiek apkepinti keptuvėje. Tačiau neperkepinkite, nes daržovės turi likti šiek tiek kietokos. Kai daržovės šiek tiek apkepa, nuimti keptuvę nuo ugnies, sudėti smulkiai supjaustytą sūrį „Feta“, pabarstyti džiovintomis petražolėmis ir bazilikais, įspausti česnako skiltelę. Viską gerai išmaišyti ir paruoštą įdarą dėti į pievagrybių kepurėles. Jas sudėti į kepimo indą, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kišti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 15 minučių, kol sūris gražiai apskrus. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą