2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Salotos su burokėliais ir kriaušėmis

Artėjant Kūčioms, ruošiamės gaminti įprastus to vakaro patiekalus. Aš šį kartą siūlau šiek tiek kitokią burokėlių mišrainę. Tik aš įdėjau dar tarkuoto sūrio (gaminau juk ne gruodžio 24 d.), o per Kūčias, kaip žinia, jo valgyti negalima, tad reikėtų jį pašalinti. Bet pabandykit šias salotas valgyti ir ne sauso pasninko metu - nors ir nesu burokėlių mėgėja, bet man buvo skanu.


Sudėtis:
2 virti burokėliai
Pomidoras
Kietasis sūris
Kriaušė
Pusė svogūno
Žaliosios alyvuogės
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus

Paruošimas:
Kriaušę ir pomidorą nulupti, supjaustyti mažais kubeliais. Virtus burokėlius taip pat smulkiai supjaustyti kubeliais, o svogūną – plonomis riekelėmis. Alyvuoges perpjauti pusiau, sūrį smulkiai sutarkuoti. Visus produktus sudėti į indą, pabarstyti druska, grūstais pipirais. Užpilti aliejaus ir sumaišyti. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą