2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

Svogūnų sriuba lietuviškai

Išgirdę pavadinimą "Svogūnų sriuba", dažniausiai pagalvojame apie tą receptą sriubos, kuria taip didžiuojasi prancūzai. Kiek žinau, pagal tą receptą reikia itin ilgai kepinti svogūnus, po to juos užpilti sultiniu. Daugiau ten ingredientų beveik ir nėra. O aš nelabai mėgstu sriubas, kurių sudėtyje yra tik 1-2 produktai, todėl ėmiau ir sugalvojau savo svogūnų sriubą, kurią pavadinau lietuviška. 


Sudėtis:
Gabalėlis naminės vištienos
4 valg. šaukštai kvietinių kruopų
2 nedidelės bulvės
1 didelė morka
4-5 svogūnai
2 skiltelės česnako
Druska, prieskoniai (lauro lapai, pipirai, džiovintos žolelės)
Sviesto kepimui

Paruošimas:
Į puodą įpilti vandens, įdėti gabalėlį naminės vištienos, maltų pipirų, druskos, kelis lauro lapelius ir statyti virti. Nukrypsiu nuo temos, bet noriu paminėti, kad visoms savo verdamoms sriuboms naudoju tik turguje iš patikimų ūkininkų pirktą vištieną arba jautieną. Net negalima lyginti tos ūkininkų augintos mėsos su pirktine prekybos centruose - visai kitas kvapas ir skonis. Pasirodo, kad gautųsi geras vištienos sultinys, visai nereikia pusės vištos, o užtenka nedidelio gabalėlio.  Labai džiaugiuosi šiuo atradimu ir skaniais sultiniais sriuboms. 

Tęsiam... Kai vištiena išverda ir sultinys tampa pakankamai sodrus, į jį sudėti kvietines kruopas ir pavirti 5-7 minutes. Po to įdėti smulkiai pjaustytas bulves ir pavirti, kol bulvės truputį suminkštėja. Sudėti tarkuotą morką, paskaninti sriubą prieskoniais. Keptuvėje ant sviesto apkepinti supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kai svogūnai taps auksinės spalvos, sudėti juos į puodą ir dar pavirti kelias minutes. Sriubą patiekti su grietine ir skrudintais baltos duonos gabalėliais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą